Termékek Ipari kapuk Rakodókapuk
Hörmann

Ipari megoldások

RAKODÓKAPUK

Könnyen szerelhető és szervizelhető, intelligens megoldások. Hatékony hőszigetelés, magas minőség.

Kérjen árajánlatot

Töltse ki az űrlapunkat, ossza meg velünk igényeit és a megadott elérhetőségen 48 órán belül számíthat a válaszunkra.

Fenntarthatóan, a jövőbe mutató
építkezésekhez tervezve.

Az ügyfélközeli értékesítési szervezetünk tapasztalt szaktanácsadói végigkísérik Önt a tervezéstől kezdve a műszaki felvilágosításokon keresztül az építkezési átadás‑átvételig.

Könnyen szerelhető és szervizelhető.

A Hörmann iparikapu- és rámpakiegyenlítő-vezérlések a standardizált vezérlésház-méretek és az azonos kábelkészletek révén igen jól kombinálhatók kompakt rendszerekkel. Felszereltségtől függően igény szerinti interfészek és intelligens kiegészítők támogatják a telepítést, a beállítási munkálatokat és a hibaelhárítást a helyszíni és távoli hozzáféréssel egyaránt.
Hatékony hőszigetelés.
Az összehangolt energiahatékony megoldások a rakodóálláson óriási energiamegtakarítási lehetőséget kínálnak. Az épületen belüli megoldásoknál fontos a rámpakiegyenlítők acélszerkezetén keresztül keletkező hőveszteség hatékony csökkentése. A rámpakiegyenlítő alatti szigetelőlap és a rámpakiegyenlítő elé lefutó kapuk nélkülözhetetlenek a szabályozott hőmérsékletű csarnokokban. Előtétzsilipek esetén a teljes rakodóállás a csarnok elé kerül. A hőszigetelt kültéri kapu optimális csarnokzárást biztosít a rakodási időn kívül.

A megfelelő rámpakiegyenlítők optimális tervezése minden logisztikai cégnél növeli a hatékonyságot. Válassza meg úgy a rámpamagasságot, hogy a magasságkülönbség a tehergépkocsik platómagasságához képest a lehető legkisebb legyen. Vegye figyelembe a jármű függőleges irányú mozgását is, pl. a rugóutat a be- és kirakodás során vagy a cserekonténerek felállítási magasságát.

Mivel a teljes rakodóállás a csarnok előtt van elhelyezve, és a kapu teljesen lezárja a csarnokot, a rakodási időn kívüli energiaveszteség minimális. Ezáltal a fenntartható rakodási koncepciók könnyen megvalósíthatók. Emellett a csarnok a külső falakig teljesen kihasználható, ezért különösen ajánlott a korszerűsítés során. Az előtétzsilipek a rendelkezésre álló külső terület méretétől függően lehetnek szögben elrendezettek, hogy ezáltal a dokkolás számára elegendő mozgástér keletkezzen. A szükséges rakodóállások nagy száma esetén az egymáshoz sorolt rakodózsilipek egy kedvező és mindemellett tetszetősen sorba rendezett egységet képezhetnek.

Ezek az épületek és a tehergépjármű közötti rést tömítik le.
Így nyitott kapu esetén is védve vannak az áruk és a személyek az időjárás hatásaitól. Ezenkívül Ön hatékonyan csökkenti
a szellőzési hőveszteséget ki- és berakodás esetén, és ezzel energiaköltségeket takarít meg. A kaputömítések leginkább akkor hatékonyak, ha azokat optimálisan a dokkoló járművekhez és a rakodási szituációkhoz igazítják. A Hörmann széles spektrumát kínálja az olyan egyedi kialakításoknak,
mint pl. a saroktömítő párnák.

Mivel a teljes rakodóállás a csarnok előtt van elhelyezve, és a kapu teljesen lezárja a csarnokot, a rakodási időn kívüli energiaveszteség minimális. Ezáltal a fenntartható rakodási koncepciók könnyen megvalósíthatók. Emellett a csarnok a külső falakig teljesen kihasználható, ezért különösen ajánlott
a korszerűsítés során. Az előtétzsilipek a rendelkezésre álló külső terület méretétől függően lehetnek szögbe elrendezettek, hogy ezáltal a dokkolás számára elegendő mozgástér keletkezzen. A szükséges rakodóállások nagy száma esetén az egymáshoz sorolt rakodózsilipek egy kedvező és mindemellett tetszetősen sorba rendezett egységet képezhetnek.

A kerékmegvezetők és az elektronikus dokkolássegítő eszközök segítik a járművezetőt a dokkolás során, így elkerülhetők a jármű és a rámpa sérülései. A precíz dokkolási pozíció fontos a rámpakiegyenlítő megfelelő alátámasztásához, a biztonságos rakodási folyamathoz és a kaputömítés működőképességéhez. Javasolt az olyan kiegészítők használata, mint a kerékékek vagy a kerékblokkoló rendszerek, melynek révén a tehergépkocsi megtartja a biztonságos dokkolási pozícióját.

A rakodóállásra való hiányos rálátás korlátozza a teherautó sofőrje és a logisztikai személyzet közötti kommunikációt. A bel- és kültérben használható jelzőlámpák optikai információadásra szolgálnak, pl. arra, hogy a jármű elérte a dokkolási pozíciót, és biztosítva van. A külső jelzés megengedi a járművezető számára, hogy a rakodási folyamat után elhagyja a rámpát. A teherautó rakodóterében rendszerint hiányzik a kiegészítő megvilágítás. A rakodási terület mind napközbeni, mind éjszakai jó megvilágítását szolgálja a vezetőkaros rámpavilágítás. A rakodási folyamat így sokkal biztonságosabban és gyorsabban folyik. Emellett messzemenően elkerülhető a szállított áru sérülése.

Több és részletes infrormációért töltse le pdf formátumban az erre vonatkozó katalógust.
Zölden gondolkodunk és zölden cselekszünk.

A Hörmann családi vállalkozásként tudatában van a jövő nemzedékek iránti felelősségünknek, és az ipari, kereskedelmi épületek összes termékét az ügyfél kérésére, opcionálisan CO2-semleges változatban is kínálja. Ez lehetőséget ad arra, hogy vásárlói döntéssel átvállalja a fennmaradó kibocsátás kompenzációs költségeit, így aktívan hozzájáruljon a környezetvédelemhez. A Hörmann fenntarthatósági stratégiájával a károsanyag-kibocsátás csökkentésére és kerülésére törekszik.

Kérjen árajánlatot, és forduljon hozzánk bizalommal!

Töltse ki űrlapunkat és a megadott elérhetőségen 48 órán belül számíthat is a válaszunkra.
Árajánlatkérés