EGY ABLAK, AMINEK VÉGRE VAN STÍLUSA!

Már a nyitása is eleganciát sugároz. Az új, ‘rejtett szárny’ megoldást a sportkocsik oldalüvegei ihlették.

Rejtett szárny, és rejtett vasalat

A KUBUS ablakok un. rejtett szárny megoldását a prémium autók oldalüvegéről mintázták, melyeknél felső keret nem látható – az üveg közvetlenül érintkezik a karosszériával. Ezt az elegáns záródási módot az ablakoknál elsők között KUBUS német tervezőmérnökei valósították meg. Ma már a prémium minőségű ablakok fontos ismertetőjegye a ‘rejtett szárny’, illetve a rejtett vasalat, ami meghatározza az ablak trendeket.

“A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni.”   Antoine de Saint-Exupéry

Közelítsük meg műszaki szemszögből a KUBUS ablakokat. Rejtett szárny megoldást alkalmaztunk, ez azt jelenti, hogy kívülről nézve a tokprofil 100%-ban takarja a szárnyprofilt. Így nyitott állapotban, kívülről nézve csak az üveg látható, és nem használtunk üvegező lécet. Ezzel az optilailag különleges megoldással a minden nyitás egy élmény, a minimál stílus megtestesítője.

MINIMÁL STÍLUS, MINDEN RÉSZLETÉBEN

A rejtett PÁNT megoldás

Az ablakok és erkélyajtók másik prémium kategóriás megoldása, a rejtett pánt. Az ablak szárnyát tartó pántok sok esetben nagyméretű, bumfordi fém elemek. Ezt a stílushibát küszöbölik ki a rejtett pántok, melyeknél a bravúros technikai megoldás révén el vannak rejtve a tok és a szárny közé. A minimál stílus alapkövetelménye, hogy ne legyen semmi olyan optikai, vagy műszaki tényező, ami megbontja a rendezettséget, ennél a stíluselemnél minden a maga fegyelmezett harmóniájában valósul meg. A minimál stalus világba beleillik a rejtett pánt, ami – a rejtett szárny megoldás mellett – tökéletes összhangot teremt az ablakok és erkélyajtók világában.

HŐSZIGETELÉSE A SZAKÉRTŐKET IS LENYŰGÖZTE!

A KUBUS nyílászáró a rendkívüli hőszigetelő képességei miatt alkalmas egy ‘NULLA energiafelhasználású’ ingatlan építéséhez

Három újítás a KUBUS-nál (ablakkeretben)

A KUBUS ablakok három innovatív megoldása révén a hőátbocsátási értékét jóval a passzív ház érték (0,8) alá sikerült leszorítani. A hőszigetelésnél a nyílászárók gyenge pontja általában a keret, így a KUBUS fejlesztői erre a pontra fókuszáltak. Az ablakprofil szélessége  100mm, ami közel 20%-kal jobb, mint a felsőkategóriás profilok méretei. A belseje szigetelőhabbal töltött, és 3 ponton is beépítésre került az ütközőtömítés. Ezek hatását összegezve már prémium kategóriás hőszigetelési értéket képvisel a KUBUS.

AMIKOR A BETÖRŐ EREDMÉNYTELENÜL TÁVOZIK…

Jól Ismerjük a betörési módszereket. Ezekre a KUBUS nyílászárók fel vannak készítve, hogy hatékonyan gátolják a behatolási kísérleteket.

BIZTONSÁG AZ ÚJ SZABVÁNY SZERINT

A KUBUS ablakok vasalatai hatékonyan gátolják a feszítést, illetve más betörési kísérleteket. Az új európai betörési szabvány RC2-es szintjének megfelelő védelmet biztosítanak, azaz a jellegzetes betörési szerszámokkal szemben hosszú ideig ellenállást tanúsítanak.

Katalógus