Blog Műanyag ablakok – befektetés a jövőbe

Műanyag ablakok – befektetés a jövőbe

Az új ablakok közül több mint a fele műanyagból készül Közép-Európában. Ez csak a legjobb árnak köszönhető? A szükséges befektetés és az élethossz aránya természetesen nagyon fontos feltétel. Ezen kívül azonban az energetikai hatékonyságnak, alacsony karbantartási igénynek és nem utolsó sorban az esztétikai benyomásnak is köszönhető – a sokfajta szín, illetve a fa és fém dekorok felhasználásával a mai műanyagablakok jól mutatnak a modern és klasszikus építményeken egyaránt.

A modern PVC a minőség szinonimája

A műanyagoknak sokáig nehéz volt megszabadulniuk a negatív imidzstől. Amióta a műanyag kezdte helyettesíteni a fát vagy a fémet, mindig csak az olcsóbb lehetőségnek számított, amelynek korlátozott az élettartama és a tagadhatatlan ökológiai nyoma a természetben. Az eljárások fejlesztése és a fentartható fejlesztés érdeke azonban 80 év alatt sem állt le – mára a helyzet változott. A műanyag, különösen a PVC (amelyik az ablakprofiloknál használt), már sokáig a legjelentősebb és legsokoldalúbb anyagot jelenti jelenleg. Az előállítást szigorú szabványok és előírások határozzák meg, amelyek nagyon magas minőséget biztosítanak.

Műanyag ablakok, mint ökológiai megoldás

Nagyon fontos érv a fejlett műanyagok felhasználására a nagyon hatékonyan működő újrahasznosítás folyamata, amelyik során a hangsúly az alacsony költségeken és az ökológiai kontextuson van. A műanyag ablakok jelentősen hozzájárulnak az energia megtakarításhoz a lakások és irodahelységek esetén, és az egész keretük teljesen újrahasznosítható. A hosszú élettartamuknak és kedvező áruknak köszönhetően az egész életciklusok során a mai műanyag ablakok a legtartósabb megoldást kínálják a lakott, iroda és ipari épületek esetén egyaránt.

Garantált minőség – Inoutic / Decuninck fél évszázada

Cégünk kizárólag a világ vezető műanyag feldolgozó üzemeinek termékét kínálja.

Decuninck: A nagyon magas minőségű és pontos ablakprofilokat már több mint 50 éve gyártja. A cégcsoport irodáit 75 országban megtalálja. Világméretben az ablakgyártók között a 3-dik legjelentősebb cég.