Siker Ajtó és Ablak szükség szerint az alábbi rendszeres karbantartást javasolja elvégezni:

  1. Távolítsa el a mész- és habarcsmaradványokat!

Ügyeljen arra, hogy az ablakprofilon, üvegen és vasalaton ne maradjanak mész- vagy habarcsmaradványok. Ezek a profil vagy az üveg sérülését okozhatják, a vasalat pedig a megkötött szennyeződések miatt beragadhat.

  1. Szellőztessen naponta többször!

A beáramló hideg levegő csökkenti a helyiség nedvességtartalmát, így egészséges klímát biztosít. Elegendő mértékben szellőztesse lakását, lehetőleg naponta több ízben, mivel a 60% feletti relatív páratartalom penészképződéshez vezethet.

  1. Ne használjon maró folyadékokat!

Az ablaktok felülete legjobban finom tisztítószerrel tisztítható. Ne használjon semmilyen karcoló anyagot, nitrohígítót és benzint sem! A makacs szennyeződések eltávolítására speciális tisztítószer használata szükséges, amely a beszállítóknál vagy az ablakgyártóknál szerezhető be.

  1. Az ablakot tisztítsa rendszeresen (kívülről)!

Az ablakok külső oldalát tisztítsa rendszeresen. A pollen, kátrány- vagy fémrészecskék a napsugárzás hatására beéghetnek az ablakba. A lerakódott réteg a későbbiekben nehezen távolítható el.

  1. Olajozza a vasalatot!

Legalább évente egyszer olajozza meg a vasalatot, biztosítsa így annak tartósan könnyű működését.

  1. Húzza meg a kilincseket!

A meglazult kilincseket és fogantyúkat meg kell húzni. A csavarok a fogantyúk alatti takaró megemelésével és függőleges helyzetből vízszintesbe fordítással tehetők hozzáférhetővé.

  1. Ápolja a tömítést!

A tok tömítését félévente érdemes a tömítés ápolására szolgáló vagy más erre a célra alkalmas olyan anyaggal kezelni, mint pl. Talkum, Hirschtalg vagy szilikonolaj (szaküzletek), hogy a tömítés megőrizze rugalmasságát és funkcionalitását. A sérült tömítést ki kell cserélni.

  1. Tisztítsa a vízelvezető nyílásokat!

A megadott időközökben a tokprofilokon ellenőrizze a vízelvezető nyílásokat. A tisztaság a zökkenőmentes vízelvezetés alapfeltétele.

Nyomtatás